27/08 2023

Trgadba ’23 – Najava

10 OSOBA; 16 Rujan 2023

Nije sve u planinama, ima nešto i u vinogradu! Kako grožđe dolazi u boce? E pa proces počinje upravo tu, na polju. Rujan je mjesec sazrijevanja i trgadbe, odnosno, berbe grožđa kada domaćinstva počiste svoje parcele i nose ubrano grožđe Toljaniću, Katunaru, i drugim nama poznatim vinarskim imenima. Vinari grožđe prerađuju u vino, zadrugari naplaćuju po kili a mi idemo na kupanje.

Dva puta sam sudjelovao u berbama u Vrbniku i iskustvo je toliko zabavno da sam odlučio napraviti izlet. Kao nekad u školici. Sadiš boriće, jedeš sendvič, ideš na kupanje, navečer još malo klope i lijepo zaspeš.

Prvi dio dana provodite u Vrbničkoj poljani gdje ćete brati grožđe uz instrukcije vlasnika parcele koji će vodit i organizirat posao. U toku četiri sata rada organizirana je marenda, a od pića na raspolaganju imate rashladjenu vodu, sokove te vrbničku žlahtinu i bevandu. Meza će bit klasična; izbor salama, sireva, maslina, maslinovog ulja, domaćeg kruha i namaza.

Start rada u polju je izmedju 7:00 i 7:30. Dakle, rano. Rujan je prekrasan mjesec, topao a ne prevruć, ljudi na plažama je manje, imate prostora za uživanje a dani su još uvijek dugi.

U rano poslijepodne idemo na gliser. Dva su glisera i svaki gliser udobno prima pet putnika plus skiper. Vozit ćete se do najljepših plaža jugozapadne strane Krka, od kojih su neke dostupne isključivo s morske strane. U smiraj dana vratiti ćete se natrag u Krk gdje vas čeka večera. Za večeru je gulaš s njokima za svih.

Cijena je 110 EUR po osobi i uključuje:

Marenda tokom rada u polju:
– Izbor finih salama, sireva, maslina, maslinovog ulja, domaćeg kruha i namaza.
Od pića na raspolaganju su:
– Rashladjena voda, sokovi, te vrbnička žlahtina / bevanda.
– Prijevoz gliserom plus skiper + osiguran parking za osobna vozila u gradu Krku.
– Večera na kraju dana; gulaš sa šurlicama u predvečerje.

Kontakt: Luka; 091 2471 697

Click this button, add your email, and I’ll inform you about the next adventure!

Click to subscribe